Tarif
- MALZEMELER: 1 su bardağı barbunya 1 adet havuç 1 orta boy soÄŸan 1-2 diÅŸ sarmısak 1-2 yeÅŸil biber 1 yemek kaşığı salça 2 çorba kaşığı sıvı yaÄŸ 1 çay kaşığı ÅŸeker yeterince tuz 1 adet limon yarım demet maydanoz YAPILIÅžI:Barbunya akÅŸamdan ıslatılıp ertesi gün haÅŸlanır ve süzülür.Tencereye yağı ve soÄŸanı koyup kavurun.İnce doÄŸranmış yeÅŸil biber ,küp küp doÄŸranmış havuçlar ve sarmısakları ekleyip kavurmaya devam edin.Salçayı da biraz kavurup sıcak su ilave edin.HaÅŸlanmış barbunyaları,tuz ve ÅŸekerilavesi ile piÅŸirin.Servis ederken ise limon ve maydonoz ile süsleyin.Sıcak ya da soÄŸuk servis edebilirsiniz...