Tarif
- Malzemeler 50 gr. Sana 3 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı ılık suYapılışı Sana’yı tavada eritip, soÄŸutunuz.
- 3 su bardağı unu tezgaha döküp ortasını havuz yapınız.
- EritilmiÅŸ Sana’yı ortasına döküp, kenarlarından içeriye un alarak yoÄŸurunuz.
- Ilık suyu yavaş yavaş ekleyip, hamuru kıvamı gelene kadar yoğurunuz. (Yumuşak ama ele yapışmayan)
- Hamuru 8-10 dakika arası yoğurunuz.
- 18 veya 24 bezeye ayırınız.
- Her bezeyi merdane ile 3 mm kalınlığında daireler olarak açınız.
- Teflon tavayı kızdırıp, bir kap içerisine koyduÄŸunuz sıvı Sana’ya kağıt havluyu batırıp, tavayı yaÄŸlayınız.
- Açtığınız chapatilerin her iki tarafını çevire çevire kızdırıp, chapatileri sıcak olarak mercimekli sos ile servis yapınız.
- Kaynak : http://www.yemek-tarifi.info/