Malzemeler
- Malzemeler:
- 1 Kg patlıcan
- 500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
- 2 Adet iri domates
- 3 Adet sivri biber
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 1 Şeker kaşığı pul biber
- 1 Yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 Çay bardağı su
Tarif
- Yapılışı:
- Tüm malzeme yıkanır doğranır.. Bir tepsiye alınır.. Eti eklenir.. İçine yağı, salçayı, baharatı, tuzu ve suyu katılır.. İyice harmanlanıp fırına sürülür.. İlk etapta fırın ayarı düşük olarak çalıştırılır..Suyunu salıp etler pişmeye yakın fırın sıcaklık ayarı artırılır.. Yemeğin üzeride kızarınca fırından alınır.. Sıcak olarak pilavın yanında yada sade servis yapılabilir.. Afiyet olsun..