Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 litre su
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 baş kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- dilediğiniz miktarda pulbiber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 6-7 sap yeşil soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Tarif
- 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. tencerenin kapağını aralık bırakın. Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın.
- 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın, üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. Kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatın ve mercimekler şişene kadar bekletin.
- Bu arada kuru soğanları yemeklik doğrayarak bir tavaya alın. bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün.Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin. Karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. son olarakra 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
- Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. Maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. Bunları bir kenara koyun.
- Derin kaptaki karışımınıza tuzu ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin.