Malzemeler
- 1 Bardak Baldo Pirinç
- 1 Bardak Haşlanmış Nohut
- 1.5 Bardak Tavuk Suyu
- 1Yemek Kaşığı Tereyağ
- 1Tatlı kaşığı tuz
Tarif
- Pirinçimizi 20-30 dk sıcak suya ıslatıyoruz,ayranlı suyunu bırakması için bolsuyla yıkıyoruz.Süzüyoruz.Tereyağımızı tencereye alıyoruz,hafifce eritirken pirinçimizi ekliyoruz.Tereyağını yakmadan kavuruyoruz,ardından sıcak tavuk suyumuzu ve tuzu ekliyoruz.
- Nohutlarınız eğer çok haşlanmış değilse,nohutlarımızı ekliyoruz.Ben sert olmaması için nohutumu çok haşlıyorum,nohut böyleyken alasulu pilava ekleyip,karıştırıp ,suyunu tam çektiriyorum.
- Tüm pilavlarda önerim,servisten 20-30 dk bir bezle bohçalayıp dinlendirmek.
- Nohutlu pilav özellikle et yemeklerinizin eşlikçisi…
- Afiyet olsun.