Tarif
- 1MALZEMELER:
- su b.ince bulgur
- 1 su b.kırmızı mercimek
- 1 çorba k.biber salçası
- 1 soğan
- 1 limon
- 1 tutam maydonoz
- 2 sap taze soğan
- kıvırcık
- zeytinyağı
- tuz,karabiber
- kimyon
- HAZIRLANIŞI:
- mercimekler yıkandıktan sonra 3 su b. su ile lapa oluncaya kadar pişirilir.
- mercimekler pişince ocaktan alınarak içine 1 su b. ince bulgur konulup
- şişmeye bırakılır.kıvamı istenen katılıkta olmazsa bulgur ilave edilebilir.
- bu sırada soğan ve maydanoz doğranır. salça ve soğan kavrulur.şişen
- mercimek bulgur karışımına taze soğan,maydanoz salça ilave edilerek
- karıştırılır.tuzu ve baharatı ayarlanır. köfte şeklinde yapılarak bol kıvırcıkla
- servis edilir.