Malzemeler
- Malzemeler : 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1+3/4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakaolu puding ve paketin üzerinde belirtilen süt miktarından yarım su bardağı eksik süt
- 2 tane muz
- krem şanti
Tarif
- Yumurta ve şeker çırpılır daha sonra su ve sıvıyağ eklenir çırpmaya devam edilir.
- Un ,kakao ve kabartma tozuda eklenerek 24cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba dökülerek 170 derecede pişirilir.
- Kek soğuyunca kalıptan çıkarılır,üzerindeki kabaran kısmı bıçakla kesilerek düz hale getirilir.
- Kelepçeli kalıbın içerisine kek yeniden yerleştirilir.
- Yarım bardak neskafeli sütle kek ıslatılır ve daha önce pişirdiğimiz ılık haldeki pudingin yarısı dökülür kalın kalın doğradığımız muz dilimleri yerleştirilir.
- kalan pudingin tamamı dökülür.
- Kekin üzerinden kestiğimiz parçalar rondoda ufalanır ve pudingin üzerine serpilip elle biraz bastırılır.buzdolabında 2-3 saat kadar bekletilir servis yapılacağı zaman kalıptan çıkarılır ,üzeri krem şanti ile süslenir ben renk vermesi için üzerine nar taneleri koydum.
- Pastanın tadı çok nefisti oldukça beğenildi....
- AFİYET OLSUN.....................................