Malzemeler
- 500GR SÜZME YOĞURT
- 1 YUMURTA
- 1 YEMEK KAŞIĞI UN
- 1 SUBARDAĞI YARMA(KIRIK)
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZOT
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- 1TATLI KAŞIĞI KURU NANE
- 1 TATLI KAŞIĞI TOZBİBER
- 1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
Tarif
- İLK ÖNCE YARMA YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLANIR.
- BÜYÜK BİR TENCEREYE YOĞURT,YUMURTA,UN YAVAŞ YAVAŞ SU EKLENEREK İYİCE ÖZENIR.(YAKLAŞIK 2 LİTRE SU İLE)KEŞİLMEMESİ İÇİN KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRILIR.
- KAYNADIKTAN SONRA YAKLAŞIK 5 DAKİKA YARMAYLA KAYNATILIR VE ALTI KAPATILIR.
- KÜÇÜK BİR TAVADA YAĞ ERİTİLİR SONRASIRAYLA SALÇA,NANE ,TOZ BİBERLE KAVRULUR ÇORBANIN ÜZERİNE DÖKÜLÜP SERVİS YAPILIR.
- ARZUYA GÖRE SERVİSTE ÇORBAYA EZİLMİŞ SARIMSAK TA KONUR
- LEZZETİNE BİR KAT DAHA LEZZET KATILMIŞ OLUR.