Malzemeler
- 1,5 kap un
- 3 yemekkaşığı esmer şeker
- 13/4 çaykaşığı kabartma tozu
- 1/4 çaykaşığı tuz
- 3 yemekkaşığı margarin
- 3/4 kap az yağlı süt
- 1 tane hafif çarpılmış yumurta
- 2 çaykaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1/2 çaykaşığı vanilya tozu
- 1/2 kap dondurulmuÅŸ veya taze ahududu
- 2 yemekkaşığı portakal suyu
Tarif
- iFırını 170 dereceye önceden ısıtın.
- Kek kabını yağlayın.
- Büyük bir kapta un, esmer şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
- İçine margarini keserek katın ve bir çatalla kıyma kıvamı gibi olana dek karıştırın. İçerisine süt, yumurta, portakal kabuğu rendesi ve vanilya tozu ekleyin.
- Herşey iyice ıslanana kadar karıştırın.
- Küçük bir kapta ahududu ile portakal suyunu karıştırın ve kek karışımının üzerine dökün. Kek kenarları, kek kabından ayrılmaya ve içine batırılan kürdan kuru çıkana kadar fırında pişirin (yaklaşık 25 dakika)