Malzemeler
- 8 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı susam
- 200 gram dana bonfile (harcı için -şerit şerit kesilmiş)
- 2 adet patates (harcı için - tavla zarı şeklinde doğranmış)
- 2 adet havuç (harcı için - tavla zarı şeklinde doğranmış)
- 1 su bardağı bezelye (harcı için - donmuş)
- 1 adet kuru soğan (harcı için -doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı kekik (harcı için)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (harcı için)
- 1 çay kaşığı hardal tohumu (harcı için)
- 2 tablet Knorr Et Bulyon (harcı için)
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı (harcı için)
- Bir miktar çekilmiş karabiber (harcı için)
- 1 adet patlıcan (üzeri için - tavla zarı şeklinde doğranmış)
- 1 adet havuç (üzeri için -haşlanmış)
- 1/2 su bardağı rende kaşar peyniri ( tavla zarı şeklinde doğranmış)
- Bir miktar ayçiçek yağı (üzeri için)
- 1.5 su bardağı su (harcı için - 300 ml)
Tarif
- Tavada ayçiçek yağını kızdırıp içine hardal tohumlarını ve şerit şerit kesilmiş bonfileyi ilave edip etler renk alıncaya kadar ikisini birlikte iyice kavurun.
- Etler renk alınca içine doğranmış kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin.
- Ayrı bir kaseye 1/2 su bardağı suyu ve Knorr Et Bulyon tabletlerini ilave edip karıştırın.
- Soğanlar pembeleştikten sonra doğranmış patatesi, havucu ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edin.
- En son olarak içine kekiği, kırmızı pul biberi, Knorr Et Bulyon'lu suyu ve çekilmiş karabiberi ekleyip kısık ateşte sebzeler pişip tüm suyu çekinceye kadar 30-35 dakika pişirin.
- Harç pişerken kızartma tavasında ayçiçek yağını kızdırın.
- Doğranmış patlıcanları kızartıp tabağa alın.
- Harcı soğuması için yayvan bir tabağa koyun.
- Milföy hamurlarını buzluktan çıkartıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
- Soğumuş harcı milföy hamurlarının üzerine eşit bir şekilde sossuz olarak dağıtın.
- Hamuru bohça şeklinde kapatıp hafifçe yağladığınız fırın tepsisinin üzerine dizin.
- Hamurların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- Daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırında hamurlar iyice kabarıp üzerleri kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.
- Servis etmeden hemen önce, böreklerin üst kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla halka şeklinde kesip üzerlerine kızarmış patlıcanları, haşlanmış havucu ve rende kaşarı koyun.
- Peynirler eriyip kızarana kadar 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika arası tutup sıcak olarak servis edin.