Malzemeler
- 12 ad.domates
- orta yağlı koyun kıyması 1 kg
- dolmalık biber 3 ad.
- karabiber
- tuz
Tarif
- Domatesleri bütün olarak şişe takın.
- Izgarada arkalı önlü pişirin.
- Dış kabukları yanmaya başladığında domatesleri ateşin üzerinden alın.
- Kabuklarını soyun.
- İri parçalar halinde doğrayın.
- Geniş bir tepsiye aktarın.
- Tuz ilave ederek karıştırın.
- Ayrı bir kapta köfte için kıymayı, tuzu ve karabiberi karıştırın.
- İyice yoğurun.
- Sonra köfteyi şişe takın.
- Izgarada piÅŸirin.
- Şişten çıkardığınız köfteleri tepsiyem yaydığınız pişmiş domateslerin üzerine yerleştirin.
- Dolmalık biberleri bol suyla yıkayın.
- Çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra ince ince doğrayın.
- Kebabın üzerine serpin.
- Lavaş ekmeği ile servis yapın.
- AFİYET OLSUN...