Malzemeler
- MALZEMELER
- 125 gr margarin(ben zeytinyağlı becel kullanıyorum)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta(beyazı içine,sarısı üzerine)
- alabildiği kadar un
- ezilmiş ceviz,fındık veya fıstık
- Şerbet için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Tarif
- Önce şerbet için su ve şekeri kaynatın(yaklaşık 10-15 dakika)
- Hamur için bütün malzemeleri koyup karıştırın.
- Yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru merdaneyle bıçak sırtı kalınlığında açıp bir bardak yardımıyla kesin,yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
- Yine üst halkayı hazırlamak için
- bir şişe kapağı ile ortasını alın ve halkaları tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine yerleştirin.
- Halkaların üzerine yumurta sarısı sürün ve ezilmiş ceviz,fındık veya fıstığı boşluğa koyup 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
- Soğuyan bülbül şatolarının üzerine ılınmış şerbeti dökün.