Malzemeler
- MALZEMELER
- 1 kg kabak (kestane kabağı)
- 1/2 kg ÅŸeker
- ceviz içi
Tarif
- YAPILIÅžI
- Kabakların içini ve kabuklarını temizledikten sonra dilimleyerek derince bir kaba yerleştirin.
- Şekeri üzerine ekleyerek kapağını kapatın ve bir gece bekletin.
- Hiç su eklemenize gerek yok, özellikle bal kabağı çok sulanacaktır.
- Bu nedenle tercihimiz kestane kabağı, hem daha lezzetli, hem de bu tatlıya daha uygun.
- Şekerde beklemiş kabağınızı ertesi gün uygun bir fırın kabına yerleştirerek 170-180 derece fırında, üstünün rengi değişmeye başlayıncaya kadar pişirin.
- Fırın kabının içinde birikmiş olan şeketli sudan bir miktar bir kaseye alın, içine 1/2 su bardağı kadar daha şeker ekleyip eritin ve fırındaki kabakların üzerine eşit bir şekilde gezdirin ve 10 dakika kadar daha pişirmeye devam edin.
- Bu tatlınızın üstünün karamelize olmasını sağlayacaktır.
- Tatlınız ılndıktan sonra dövülmüş ceviz ve dilerseniz kaymakla servis yapabilirsiniz.