Tarif
- Ben bu aralar kadayıfa takmış durumdayım.Çocukken kadayıf en sevmediÄŸim tatlı türüydü.Åžimdilerde ise evimizin baÅŸ tacı olan bir tatlı.Bir yandan kilo vermeyi düÅŸünürken diÄŸer yandan kadayıfı düÅŸünüyorum.Son 2 hafta içinde kadayıfın her türünü yaptım diyebilirim tabi yapmakla kalmayıp yedimdeMuhallebili kadayıf tarifine bir çok sitede karşılaÅŸtım.Hemen hemen herkes denemiÅŸ.Birde yemekteyiz programında görünce artıkdeneme zamanı geldi dedim
- ***MUHALLEBİLİ KADAYIF***
- MALZEMELER:
- 250 gram tel kadayıf
- 200 gram iri çekilmiÅŸ ceviz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 125 gram margarin veya tereyağı
- MUHALLEBİSİ İÇİN:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nışasta
- 1paket krem ÅŸanti
- YAPILIÅžI:Kadayıfları geceden bir tepsiye serip bekletin iyice kuruması için.Ertesi gün geniÅŸce bir tencereye yağı ve kadayıfları alıp güzelce kavuralım.Zaten en zor kısmı bu güç gerektiriyorKadayıfların rengi kahverengi oluncaya kadar kavurmamız gerekiyor.Rengi dönmeye baÅŸlayınca 3 yemek kaşığı ÅŸeker ve cevizleride ilave edip karıştırmaya devam edelim.Yanlız kavurma iÅŸini kısık ateÅŸte yapalım.Renk kahverengi olunca ocaktan alalım.Muhallebi için süt,un,ÅŸeker ve nışastayı bir tencereye alıp iyice karıştıralım.OcaÄŸa alıp karıştıra karıştıra piÅŸirelim.Kaynamaya baÅŸlayınca ocaktan alalım.Muhallebi ılınınca krem ÅŸantiyi ilave edip mikserle 3-4 dakika çırpalım.Büyük boy kare yada dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını bastırarak döÅŸeyelim.Üzerine muhalebiyi yayalım.En üste kalan kadayıfı dikkatlice yaydıktan sonra buzdolabına kaldıralım.En az 2-3 saat dolapta bekletelim..AFİYET OLSUN....
- DİĞER TATLI TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN LÜTFEN
- SAMSA TATLISI TARİFİM İÇİN TIKLAYIN LÜTFEN
- HAZIR YUFKA BAKLAVASI TARİFİM İÇİN TIKLAYIN LÜTFEN