Tarif
- Baharın yaklaştığı ve hamsi sezonunun bittiği bu son günlerde arşivimi karıştırırken hamsili pilav tarifimi yayınlamadığımı farkettim.
- Bu tarif ve resim çok sevdiğim Hatice arkadaşıma ait.
- Arkadaşım ellerine sağlık elin kolun dert görmesin.İşte tarifin.
- İÇ PİLAV İÇİN :
- -1 kase pirinç
- -4 orta boy soğan
- -1/2 su bardağı sıvıyağ
- -karabiber, tuz, nane,
- -1 tatlı kaşığı şeker
- -1 paket dolmalık fıstık
- -2 yemek kaşığı kuş üzümü
- -1 kilo kılçığı çıkarılmış hamsi
- YAPILIŞI
- -Soğanı sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun.
- -Fıstıkları, tuzu ve pirinci ilave edin .Kavurmaya devam edin.
- -Kavrulunca bir kaseden az fazla kaynamış su ve kuş üzümünü ilave edin.
- -Altını kısıp demlenmeye bırakın.
- -Demlenince baharatlarını ilave edip iyice karıştırın.
- -Diğer tarafta hamsileri tepside ya da borcamda hiç boşluk kalmayacak ve kenarları borcamın dışına taşacakşekilde dizin.
- -Hazırladığımız harcı içine boşaltın.
- -Önce kenarlarındaki hamsileri üzerine çevirin.Kalan hamsilerle üzerini tamamen kapatın.
- -Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin.
- -Fırına verin.Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- -Afiyet olsun.
- -