Tarif
- MALZEMELER:
- 2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 1 SU BARDAÄžI SÜT
- 1 KABARTMA TOZU
- YARIM BARDAKTAN AZ İRMİK
- ALDIÄžI KADAR UN ( HAMURU YUMUÅžAK OLSUN )
- ÅžERBETİ İÇİN:
- 4,5 SU BARDAÄžI SU
- 4,5 SU BARDAÄžI ÅžEKER
- YAPILIÅžI: BÜTÜN MALZEMELERİ DERİN BİR KABA KOYUP İYİCE YOÄžRULUR.SONRA CEVİZ BÜYÜKLÜÄžÜNDE PARÇALAR ALINARAK RENDENİN ÜZERİNDE ÅžEKİL VERİLİR, TEPSİYE DİZİLİR.SONRA ÖNCEDEN ISITILMIÅž FIRINDA ÜZERİ PEMBELEÅžENE KADAR PİŞİRİLİR.TATLI SOÄžUDUKTAN SONRA ÅžERBETİ HAZIRLANIR.SONRA ÅžERBET SICAKKEN TATLININ ÜZERİNE DÖKÜLÜR.(TATLI SOÄžUK ÅžERBET SICAK OLMALI).
- AFİYET OLSUN.