Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- ½ su bardağı sıvı yağ
- ½ su bardağı süt
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 paket paking powder+1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 10 yemek kaşığı un
- Yereri miktarda mürdüm eriği
Tarif
- Öncelikle yumurta ve şekerler güzelce çırpılır. İyice beyazlayıncaya içine süt,yağ,peynir,kabartma tozu ve vanilya ilave edilip karıştırılır.
- Daha sonra un ilave edilir ben 10 yemek kaşığı koydum iyi geldi.
- Ancak kaşıkların büyüklüğü küçüklüğü az yada çok doldurulması ölçüyü etkileyebilir.
- O nedenle unu koyarken göz kararınıza da güvenin derim. Bu kek çok cıvıkta olmayacak çok katıda olmayacak.
- Üzerlerine erik dizildiğinde durabilecek kıvamda olacak.
- Son olarak erikler ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılarak iç kısımları hamura batacak şekilde kek yüzeyine sıralanıp fırında pişirilip afiyetle yenilecek.
- Ben bu keki yaparken kelepçeli kalıbım vardı onu kullandım.