Tarif
- BALKABAKLI GÖZLEME:
- Hamuru için:
- 6 su b. un
- yarım p. yaşmaya
- 1 tatlı k. tuz
- 1 tatlı k. tozşeker
- 1 şişe soda
- İç harcı için:
- 500 gr. kabak
- 1 tatlı k. tereyağı
- 1 çay k. tuz
- 1 tatlı k. tozşeker
- Üzeri için:
- tereyağı
- HAZIRLANIŞI:
- Hamuru için unu kaba alın. Ortasına yaşmayayı
- alın. Su ilave ederek mayayı ezin. Daha sonra
- tuz,şeker ve soda ilavesi ile hamuru tutup
- mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta kabağı,tereyağı
- tuz ve şeker ilave ederek pişirin ve ezin. Mayalanan
- hamurdan bir parça pide için ayırıp kalanı bezelere
- bölüp açın. İçine kabakları paylaştırın. Ya kabağın
- üzerine bir hamur daha kapatarak ya da yarım
- daire şeklinde hamurları kapatıp teflon tavada veya
- saçta pişirin. Üzerine tereyağı sürerek sıcak ikram edin.
- Bolunun bu gözlemesi gerçekten çok nefis..