Malzemeler
- 4 yumurtanın akı
- 50 g un
- 65 g toz badem
- 150 g pudra ÅŸekeri
- 100 g tereyaÄŸ
- 1 paket vanilya
Tarif
- Tereyağını bir tavada fıkdık rengine gelene kadar hafifçe yakın.
- Kıvamına gelince tel süzgeçten geçirip, ılınmaya bırakın.
- Fırınınızı 160 derecede ısıtın.
- Toz bademinizi fırın tepsinize serpin ve hafif kavruk bir renk alana denk sıcak fırına verin.
- Bir kapta şekeri, unu, vanilyayı ve bademi karıştırın.
- Yumurta aklarını hafifçe çatalla çırpın ve daha sonra diğer malzemelere ekleyin.
- En son soğuyan tereyağını ekleyin.
- Kek karışımına yakın bir kıvam elde edeceksiniz.
- Kalıplarınızı hafifçe margarinle yağlayın ve herbirine karışımdan dökün.
- Fırınınızın derecesini 190 dereceye getirin, yaklaşık 10-15 dk kadar pişirin.
- Afiyetle