Tarif
- KONYA TİRİTİ:
- yarım kg. et
- 2 çorba k.tereyağ
- 2 soğan
- 1 tutam maydonoz
- tuz,karabiber
- kimyon
- Pidesi için:
- 3 su b. un
- 1 çorba k. kuru maya
- 1 tatlı k. tuz
- alabildiği kadar ılık su
- HAZIRLANIŞI:
- Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.
- Üzerine kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar
- su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıp
- pide şekli verin.Fırın tepsisine yağlayın ve pideleri
- fırın tepsisine alın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
- Tencereye yarım kg.eti alın ve pişirin.
- Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın.
- Üzerine etin suyunu gezdirin.Üzerine eti alın.
- Servis tabağının kenarlarına yoğurt ekleyin.
- Üzerine piyaz doğranmış soğanı ekleyin.Üzerine
- ince kesilmiş maydonoz ekleyin.
- Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı eritin üzerine
- pulbiber ile sos yapın.
- Servis tabağına tereyağını gezdirip servis edin.