Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt yoğurt
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 yumurta
- 2 su bardağı + 2 çorba kaşığı (300 gr) un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 kase dolusu yaban mersini
- 2 limonun kabuÄŸu, ince rendelenmiÅŸ
- 1/2 su bardağı beyaz şeker
- 1/4 su bardağı kahverengi şeker
Tarif
- Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın.
- Yoğurdu,yağı ve yumurtayı bir kapta tel çırpıcıyla iyice çırpın.
- Orta boy bir kapta limon kabuğu rendesini beyaz şekere parmaklarınızla birbirine sürterek yedirin.
- Diğer büyük boy bir karıştırma kabına unu ve kabartma tozunu eleyin.
- Yaban mersinlerinden 12-15 tanesini ayırıp, gerisini unun olduğu kaba koyun ve harmanlayın.
- Ardından un ve yaban mersinlerinin olduğu kaba limonlu beyaz şekeri ve ardından kahverengi şekeri ekleyin ve tekrar harmanlayın.
- Islak malzemeleri bir kerede kuru malzemelerin üzerine dökün ve sadece un kaybolana kadar bir spatula yardımıyla mümkün olduğunca az karıştırın.
- Muffin kaplarını tepelerine kadar doldurup (kaplardan taşmasın ama boşluk da kalmasın) ayırdığınız yaban mersinlerinden tepelerine birer tane yerleştirin (yarısı hamurun içine girsin, diğer yarısı havada kalsın) ve fırına verin.
- 25-30 dakika pişirin ve oda sıcaklığına gelince servis yapın.