Malzemeler
- Kemikli Et (Tercihe göre dana ya da kuzu)
- Patates
- Havuç
- Arpacık Soğan
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Terbiyesi İçin:
- 1 limon suyu
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz
- Su
Tarif
- Etleri ilk önce bir tencereye alıp üzerine su ilave edip köpüğü çıkıncaya kadar kaynatıp tenceredeki suyu döküp tekrar aynı tencereye temiz su ilave ediyoruz.
- Suyun içinde etlerle birlikte tuzu, kırmızı biberi vehavuçu ilave edip biraz daha pişmesini sağlıyoruz.
- Daha sonra istediğimiz büyüklükteki patateslerimizi vearpacık soğanlarımızı ilave edip iyice pişmesini sağlıyoruz.
- Limon suyunun üzerine 1 yumurta sarısını ilave edip 1 tatlı kaşığı unu, tuzu ve bir miktarsuyu ilave edip iyice karıştırıyoruz.
- Terbiyeyi tencereye ilave edip biraz da terbiyesi ile pişirip servis ediyoruz.
- Afiyet bal şeker kaymak olsun.