Malzemeler
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 250 ml tam yağlı süt
- 160 gr un
- 3 paket vanilya
- 4 yumurta
- 3 - 4 adet sert elma
- 2 - 3 çorba kaşığı limon suyu
- 4 çorba kaşığı tozşeker
- 4 çorba kaşığı
- elma suyu
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- ayrica:
- Waffle yapmak için ızgara
Tarif
- Bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritip süt, un, vanilya ve yumurtalarla karıştırın.
- Waffle’ ın yumuÅŸak olmasını istiyorsanız yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
- Yumurta aklarını köpürünceye kadar çırpın ve en son olarak karışıma ilave edin.
- Waffle ızgaralarını yağlayın.
- Arka arkaya altın sarısı renginde waffle pişirin.
- Bu arada elmaları soyup dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın ve dilimleyin.
- Dilimlere limon suyu damlatın.
- Åžekeri bir tavada kahverengileÅŸince kadar piÅŸirin.
- Şeker erirken karıştırmayın.
- Kalan tereyağı, elma ve elma suyunu ilave edin.
- Şeker tamamıyla eriyince kadar dikkatlice ve yavaşça karıştırın.
- Elmalar ve şeker tamamen harmanlanana kadar karıştırmayı sürdürün.
- Vanilyalı waffel’ lara pudra ÅŸekeri serpin ve elmalarla birlikte servis yapın.